Зареждане…
Телефон за връзка: +359 888 43 8001 | Клиниката работи само с предварително записани часове!

Полезно

10-те най-токсични растения за кучето и котката

По време на еволюцията си, растенията са разработили много токсични агенти, за да се предпазят от изяждане; много от тези..

Не вярвайте на тези 4 мита по отношение на възрастните животинки!

Всеки, който се радва на присъствието на четириног приятел в дома си, би искал той да живее  и да му..

Как да даваме таблетки на куче?

На първо място е важно да отбележим, че винаги трябва да се придържате внимателно към предписанията на вашия ветеринарен лекар…

Как да даваме таблетки на котка?

На първо място е важно да отбележим, че винаги трябва да се придържате внимателно към предписанията на вашия ветеринарен лекар…

Кои състояния са спешни?

Като спешно може да се определи всяко състояние на вашия любимец, което изисква незабaвна медицинска помощ. Това е състояние, което се..

Какво трябва да знаете и следите редовно при вашата котка

Нормално поведение при котките и леки признаци за заболявания Всяка котка е индивидуална и уникална. Добре е да знаете кое..

Котешка астма

Какво е астма? Астмата е хроничен възпалителен процес на бронхите и бронхиолите. Тя е вид алергичен процес (свръх- реактивност). Промените..

Денталното здраве на домашните любимци, защо е важно?

Денталното здраве е много важна част от цялостната грижа за здравето на вашия домашен любимец. Денталните проблеми могат както да..

Какво представлява токсоплазмозата?

Кой е причинителят на токсоплазмозата? Това е широко разпространено паразитно заболяване, причиняващо се от едноклетъчния паразит Toxoplasma gondii. Всички топлокръвни..

Хроничната бъбречна недостатъчност

Хроничното заболяване на бъбреците е често срещано при домашни любимци на средна до напреднала възраст, особено при котките. При животни..

Защо е важно измерването на кръвното налягане при домашни любимци?

Кръвното налягане: Кръвното налягане е един от четирите основни жизнени показателя (вътрешна телесна температура, сърдечна честота, дихателна честота и кръвно..

Котешки ентропион

Ентропионът е извръщане на краищата на клепачите навътре. Той не е типичен за котките, но когато се случи засяга най-често..

Синдром на падащите котки

Когато дойде лятото много стопани с нетърпение отварят прозорците си, за да се любуват на хубавото време. За жалост те..

Какво е ларингеална парализа?

Ларингеалната парализа е състояние, което не позволява отварянето на ларинкса (отваряне на трахеалната тръба) по време на дишане, което води..

Какво е брахицефален синдром?

Брахицефалният синдром (БЦС) е комбинация от аномалии на горния респираторен тракт при кучета, което води до частична обструкция на горния..

Има ли определени храни, които не бива да даваме на нашето куче?

Съществуват доста храни, които в големи количества, а някои дори и в малки, биха били потенциална опасност за вашия любимец…

Какви са симптомите при остро отравяне и как да реагираме?

Поради широкия диапазон на ефекти, предизвикани от поглъщането на отрова, разпознаването на такъв пациент е трудно. Признаците могат да бъдат:..

Кои са най-разпространените признаци, че нашият любимец е болен?

Първото което следва да ни направи впечатление е промяна в поведението му – унило ли е, предпочита да лежи, не..

Полагане на специални грижи по време на бременост на куче/котка

Периодът на бременност и кърмене при женските кучета и котки разбира се налага полагане на специални грижи най-вече по отношение..

Защо трябва да кастрираме нашия домашен любимец?

Ранната кастрация на женските животни, т.е. преди първото разгонване (около 6-тия месец), има редица преимущества както за вашия любимец, така..

Какво представлява дирофиларията и как да предпазим кучето си?

Дирофилариозата е паразитно заболяване широко разпространено в световен мащаб! Заразяват се видовете куче, котка, пор, лисица, вълк, тюлен, кон. Човекът..

На каква възраст трябва да се постави първата ваксина на новородените кученца и котенца?

Стандартната имунизационна програма за малки кучета включва: – първа ваксина – на 45-ия до 50-ия ден; – втора ваксина – на 8-та..

На каква възраст се извършва първото обезпаразитяване на новородените кученца и котенца?

Новородените кученца и котенца трябва да са поне на 4 седмична възраст, за да бъдат обезпаразитени срещу паразити. В нашата..