Зареждане…
Телефон за връзка: +359 888 43 8001 | Клиниката работи само с предварително записани часове!

Онкология

Домашните любимци за съжаление страдат доста често и от множество онкологични заболявания. Трябва да се знае, че откриването на неоплазия не е непременно фатално. Тук ранната диагностика е особено важна. Когато забележите някакво образувание по тялото на животното, моля, не изчаквайте, а веднага се консултирайте с лекар!

Процесът на диагностика се изразява в локализиране на туморното образувание, взимане на тънкоиглена или тъканна биопсия и внимателния й цитологичен и патохистологичен анализ, който да определи вида, агресивността и стадия на развитие на съотвения тумор.

Лечението на повечето неоплазии се състои в оперативното им отстраняване. При други като: лимфом, миелом, левкемии и др. се прилага химиотерапия. Доста често се налага комбинацията от двата подхода.

Във ветеринарна клиника  София имаме богата гама от възможности както в областта на хирургията на тумори, така и в медикаментозната терапия. Повечето протоколи за химиотерапия включват цитотоксични средства, които се прилагат само в специализирана клинична обстановка.

Процентно възрастните ни пациенти развиват доста по-често онкологични заболявания, които в началния си стадий нямат клинична изява. По тази причина ви препоръчваме поне 4 пъти в годината да посещавате ветеринарния си лекар за профилактични прегледи и изследвания на вашите домашни любимци.

Навременното поставяне на диагноза, определяне границите  на тумора и възможностите за лечение ще ви помогнат да вземете информирано решение.

Дори при поставена диагноза злокачествен тумор понякога е възможно излекуване или продължителна ремисия.

Нашата цел и стремеж е  да осигурим качество на живот на четириногите!

Ветеринарна клиника „София” работи в тясно сътрудничество с германската лаборатория Laboklin.