Зареждане…
Телефон за връзка: +359 888 43 8001 | Клиниката работи само с предварително записани часове!

Индивидуален хранителен режим с домашно приготвена храна

Чували ли сте максимата –„Домашният любимец е отражение на човешкия стил и начин на живот”?

Е, нашият екип я споделя напълно. Като лекари ние сме  отговорни за здравето на вашите домашни любимци и смятаме за необходимо да споделим мнението си относно тяхното правилно хранене. Вярваме, че по-пълноценното и здравословното хранене се постига с балансираната,  домашно приготвена храна. Това важи особено при кучетата. При котките, е много по-трудно, тъй като те не могат да синтезират някои изключително важни, незаменими аминокислени и трябва да ги набавят с храната. Такава например  е – тауринът, дефицитът на която може да доведе до тежки сърдечни изменения и патология. При тях тези незаменими аминокиселини трябва да се добавят поотделно, което прави процесът трудоемък, но все пак не невъзможен. Нашите наблюдения през последните десет години отчитат бързо нарастващ процент на проява на заболявания като: затлъстяване (вече считано за заболяване), диабет, атопия (алергии), хранителни алергии, остри и хронични панкреатити, хронични ентерити (имунни), холангиохепатити, дегенеративни ставни изменения,  дължащи се до голяма степен и на неправилното хранене.

Напоследък все по-голяма популярност набира домашно приготвената храна за нашите приятели. Последното издание на списанието на Американската ветеринарна асоциация съдържа проучване за домашно приготвените рецепти и диети за кучета и котки и изтъква няколко предимства:

  • Храната, която приготвяте вкъщи, има главното предимство, че е свежа, вкусна, много по-правилно и лесно усвоима. Приготвена е със съставки, които виждате, познавате и имат ясен произход.
  • Домашно приготвената храна не съдържа консерванти. Това е може би един от най-ценните аспекти за здравословно хранене на вашия любимец.

Всички рецепти, които ще предоставим, се основават на професионални и индивидуални наблюдения и информация за вашия домашен любимец, ще бъдат съобразени с вкусовите му предпочитания, а също така и със здравословно състояние, активност и начин на живот.

След като въведете нужните данни, ще получите* индивидуален хранителен режим (ежедневни или лечебни диети) за приготвяне на домашна храна за Вашето куче, изготвен от лекарите от Ветеринарна клиника „София”, и изцяло съобразени със специфичните нужди и потребности на Вашата животинка. Всички диети следват предписанията за здравословно и пълноценно хранене на Американската асоциация по ветеринарна диетология.

* услугата е напълно безплатна